Veneţia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice ale Italiei, a decis să interzică deschiderea unor noi restaurante fast-food, pentru a păstra atmosfera tradiţională a oraşului. Unităţile existente vor continua să funcţioneze, dar acestea vor fi obligate să respecte noi reguli, susţin oficialii oraşului. Pizza la felie şi kebab-ul par a fi principalele produse care vor avea de suferit.

By Benh LIEU SONG – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43315781
“Problema cu oraşele turistice, cum este Veneţia, este reprezentată de riscul de a-şi pierde identitatea. Există multe produse tradiţionale care trebuie promovate pentru a păstra spiritul oraşului”, a declarat pentru presa britanică Paola Mar, persoana însărcinată cu dezvoltarea turismului în Veneţia. “Noi vrem să oprim activităţile care nu au legătură cu tradiţia oraşului”, a continuat Mar.
Veneţia este vizitată zilnic de peste 60.000 de turişti, iar măsura recent adoptată are rolul de a micşora numărul vizitatorilor. Conducerea oraşului italian are în vedere şi alte măsuri care să ducă la scăderea numărului de turişti, printre care şi monitorizarea numărului de persoane aflate în cele mai populare locuri sau dezvoltarea unor zone speciale de picnic, la distanţă faţă de obiectivele istorice.
De altfel, scăderea numărului de vizitatori a fost o temă a campaniei electorale din 2015, în urma căruia Luigi Brugnaro a câştigat mandatul de primar. Acum doi ani, Luigi Brugnaro promitea veneţienilor că va lua măsuri pentru ca oraşul să nu se mai confrunte cu un flux ridicat de turişti.
Decizia luată acum de Veneţia nu este singulară. Verona şi Florenţa au adoptat regulamente prin care încearcă să promoveze mâncarea tradiţională italiană în detrimentul fast-food-ului.
Totuşi, Veneţia a lăsat şi o portiţă în noul regulament. Localurile care vând îngheţată artizanală îşi vor putea desfăşura în continuare activitatea fără niciun fel de restricţii.
One Comment
Pingback: Milano a interzis selfie stick-urile! - Turism